OSRio16

OS Rio 16
Olympische Spelen Rio de Janeiro 2016
Heeft ú uw doelen al gesteld?
(Al was het de ‘rollator-race’)

Doelen stellen….
Onze Koning stimuleert de initiatieven om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. Als voormalig IOC lid vindt hij het belangrijk dat wij ‘Doelen stellen’. Waar willen wij met ons land naar toe? Niet alleen in de ‘waan van de dag’ leven, maar uitkijken naar een stip aan de horizon. Dat zal de ‘samenleving’ verbeteren (sociaal), maar ook de infrastructuur zal daar baat bij hebben (wegen, gebouwen, sportcomplexen etc.).
Een grote Nederlandse zorgverzekeraar maakte vorig jaar ruim 300 miljoen winst, alleen op de zorgverzekering. Dit ondanks de hoge topsalarissen en grote investeringen (overnames). Wat zouden die als doel hebben? Meer winst? ‘Uw gezondheid zal onze of ons een zorg zijn’?
Wat kunt ú doen aan een goede gezondheid? Juist; doelen stellen, maar dan wel de goede! Dat heet ook investeren, maar niet in geld, maar in tijd. Maak tijd vrij voor uw persoonlijke ontwikkeling, want daar hoort gezondheid bij. Welke doelen? Maak met uzelf en mogelijk met anderen afspraken over hoe u aan uw persoonlijke gezondheidsontwikkeling kunt werken. Maak een schema van avonden wie er thuis is en op de kinderen let, wie ‘vrij’ kan zijn. Maar afspraken met trainingsmaatjes. Doe aan lichaamsbeweging, maakt niet uit wat! Kies iets leuks, want dat geeft de beste motivatie om het vol te houden. Beweging is belangrijker dan presteren, dus denk ook aan laagdrempelige sporten als Nordic Walken, maar ook aan joggen, hardlopen zwemmen, fietsen, cardiotraining of iets in teamverband. Als het maar bewegen is. Immers, bewegen heeft een gunstig effect op preventie van ziekten (diabetes, hart- en vaatziekten en vele vormen van kanker). Zeg maar de ‘infrastructuur’ = gezondheid. Maar ook het ‘lekkerder in je vel zitten’ maakt je een betere vader/moeder, partner of collega, zeg maar ‘socialer’. Maak u niet afhankelijk van zorgverzekeraars, maar neem zelf het initiatief!
Wat is úw doel naar de OS?